Kanongott och enkelt att göra.
KYCKLINGSOPPA MED NUDLAR
1 strimlad paprika
1/2-1 strimlad, urkärnad röd pepparfrukt
1 strimlad purjolök
100 g minimajs
2 tsk olja
2 kycklingfiléer
1 l hönsbuljong
1/2 dl sweet chilisås
2 msk soja
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Färsk koriander
Ingredienser
150-200 g äggnudlar1 strimlad paprika
1/2-1 strimlad, urkärnad röd pepparfrukt
1 strimlad purjolök
100 g minimajs
2 tsk olja
2 kycklingfiléer
1 l hönsbuljong
1/2 dl sweet chilisås
2 msk soja
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Färsk koriander
Gör så här
Bryt sönder nudlarna lätt och koka dem i 3-4 min. Häll av vattnet och kyl i durkslag under kallt vatten.
Fräs grönsakerna i oljan. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg över i en större gryta.
Strimla kycklingen och stek i resterande olja. Krydda med salt och peppar. Lägg över i grytan.
Häll på buljong och tillsätt chilsås och soja. Sjud ett par min. Lägg i nudlarna och låt koka ihop. Tillsätt ev mer vätska. Smaka ev av med mer kryddor. Strö över koriander.
Servera med ett vitt bröd.
Fräs grönsakerna i oljan. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg över i en större gryta.
Strimla kycklingen och stek i resterande olja. Krydda med salt och peppar. Lägg över i grytan.
Häll på buljong och tillsätt chilsås och soja. Sjud ett par min. Lägg i nudlarna och låt koka ihop. Tillsätt ev mer vätska. Smaka ev av med mer kryddor. Strö över koriander.
Servera med ett vitt bröd.
Tack för ditt bidrag till sommartävlingen.
SvaraRaderaNadja